Capitell de Sant Miquel de Fluvià

Print
Ubicació: 
Obra no exposada
Artistes / Creadors / Autoritats: 
Anònim
Etiquetes museu: 
Etiquetes socials: 
Sense etiquetes
Descripció:

Capitell decorat amb una composició que combina la temàtica vegetal amb la figurativa, mitjançant un esquema que es repeteix de manera idèntica i simètrica a les quatre cares. La part inferior consisteix en un rengle de fulles amples i llises, orientades a cada angle, de les quals sorgeix i penja un fruit ovalat. Damunt d’aquest nivell hi ha representada part del cos d’un moltó, pràcticament el cap, el coll i les potes davanteres, orientades cap als angles. Per damunt se situa l’àbac, que al centre es fusiona amb un cap humà. No hi ha indicis de l’existència de collarí. El relleu mostra els volums clars i per bé que als angles es recorre al calat en la part que connecta les fulles i els caps dels animals; amb tot, manté una certa tosquedat, segurament i en part a causa del tipus de pedra utilitzat.

 

Capitells del conjunt conservats al museu

Per a més informació consulteu l'article de Jordi Camps al blog: Tres capitells romànics de Sant Miquel de Fluvià identificats al Museu Nacional

Escultura

Primer terç del segle XII

41,5 x 41 x 41 cm

Adquisició, 1906

Núm. del catàleg: 

024018-000

Talla en pedra
Tema: Motiu animal
Tema: Motiu vegetal
Segle: XII
Forma part d’un grup de tres capitells relacionats amb el conjunt (junt amb els núms. 024018 i 024019), del qual se'n conserven altres objectes en el propi monument i el seu entorn. Procedeix del claustre de l'antic monestir benedictí de Sant Miquel de Fluvià (Alt Empordà)
Anònim - Capitell de Sant Miquel de Fluvià - Primer terç del segle XII
Capitell de Sant Miquel de Fluvià